Blog

De kracht van proclamatie

Maandag 6 mei 2024

Dood en leven is in de macht van onze tong zegt de Bijbel in spreuken 18:21. Dat betekent dat wanneer je negatieve woorden spreek je daarvan de vrucht zult ervaren in je leven én als je positieve woorden spreekt je daarvan dus ook de vrucht zal dragen.

De overtreffende trap hiervan is het proclameren/belijden van Gods Woord. Proclameren betekent 'uitschreeuwen' en belijden betekent 'hetzelfde zeggen als'. Dat houdt in dat wij het Woord mogen uitschreeuwen. We zeggen dan dezelfde woorden als God zelf.

In Jakobus 3:5-6 staat dat onze tong maar en klein lichaamsdeel is maar grote invloed heeft. Dat het een heel bos in brand kan zetten. Je kunt je lichaam vergiftigen met het vergif dat je spreekt, ze heeft veel invloed op hoe je leven eruit ziet!

 

God schiep de aarde door te spreken, Woorden hebben kracht! En wij zijn gemaakt naar Zijn evenbeeld, dus onze woorden hebben ook scheppende kracht. Wanneer wij onze woorden uitspreken in geloof door de Heilige Geest zullen ze net zo effectief zijn als wanneer God zelf zou spreken.

Jesaja 55:11 zegt dat de woorden die je spreekt niet naar God terug zullen keren zonder dat ze hun werk hebben gedan, wat jij zegt zal gebeuren! Wauw wat een belofte!

 

Hoe doe je dit dan in de praktijk?

We hebben allemaal wanneer we tot geloof gekomen zijn gebieden in ons leven waarin we ons denken moeten vernieuwen (Romeinen 12:2). Zorg ervoor dat je teksten zoekt uit de Bijbel die in lijn zijn met het gebied waarin jij je denken wilt vernieuwen.

Bijvoorbeeld, ik maak me veel zorgen. De Bijbel zegt in Filippenze 4:6: 'Maak je nergens zorgen over, maar vertel in gebed aan God wat je nodig hebt. Dank Hem ook voor alles'. Je proclamatie is dan: 'Ik maak mij geen zorgen!', vertel God in gebed wat je zorgen zijn en laat je zorgen bij Hem. Wanneer je dan merkt dat je je weer zorgen maakt, proclameer je opnieuw: 'Ik maak mij geen zorgen!'.

Je zult gaan merken dat je steeds sneller herkent dat je je zorgen maakt en daardoor steeds eerder je zorgen bij God brengt, zodat Hij voor je kan zorgen. Daardoor groeit je geloof en zal je je denken vernieuwen en je steeds minder zogen maken.

Wauw wat een ontzettend goed nieuws! Dit geld voor alle vlakken van je leven waarin jij je denken wilt vernieuwen, zodat je steeds meer de gedachten van Christus zult krijgen.

 

Vanuit mijn eigen leven kan ik getuigen dat proclameren zeer krachtig is. Daar waar ik kampte met een laag zelfbeeld en me niet geliefd en geaccepteerd voelde, ben ik Gods Woord gaan proclameren, ik ben Zijn lieveling en ik ben kostbaar. Na een paar maanden werd dit een zekerheid binnenin mij en voel ik me zeer geliefd door de Vader.

Ook mijn man die 12 jaar lang depressief is geweest heeft door middel van gebed én proclamatie zijn denken vernieuwd en is hij totaal vrij gekomen én gebleven van depressie!

 

Gods Woord is een medicijn, medicijnen van de arts slik je ook meerdere keren per dag en een bepaalde periode achter elkaar, of misschien wel elke dag, dat geldt ook voor Gods Woord, neem het tot je, proclameer het, want geloof komt door het horen van het Woord!

Je zult gaan zien dat het je leven veranderd!

 

Om je daarbij te helpen heb ik 30 verschillende proclamaties voor je gemaakt op handig visitekaartje formaat zodat je het altijd bij je kunt dragen. Daardoor zal je groeien in geloof en steeds vrijer worden in Christus, want je zal de Waarheid kennen en de Waarheid zal je vrijmaken! Bekijk de webshop voor de kaartjes:

God verhoort nog steeds!

Woensdag 17 april 2024

Wil je meer weten over het onderwerp gebed? Luister dan naar onderstaande dienst, waar ik mocht spreken in onze gemeente:

Vrijdag 12-1-2024 12:30u

Ik raak onder de indruk van wat ik lees in de Bijbel. Vandaag sprong deze tekst uit de bladzijde. Vooral het stuk over dat we zullen lijden net als Jezus, maar dat dat niet meer zal zijn dan de goede tijden van genezende troost, daar krijgen we ook een volledige mate van. Hoe diep de put ook lijkt, hoeveel pijn en/of verdriet je ook ervaart. Hoe heftig de strijd ook is. God is erbij, Hij wil je troosten, Hij heeft je zelfs de Trooster gegeven die in je woont.

Misschien ga je nu door een moeilijke periode, maar weet dat er ligt is aan het einde van de tunnel, God beloofd je dat je getroost zal worden door Hem, zodat jij anderen kan troosten én dat de moeilijkheden nooit zullen overheersen ten opzichte van de goede tijden.

Ervaar je dat het bij jou niet in balans is? Dat je alleen maar moeilijkheden kent? En maar weinig goede tijden? Dan is het heel belangrijk dat je op zoek gaat naar de vossen die jou belemmeren in je relatie met God: ‘Je moet de verontrustende vossen vangen, die sluwe kleine vossen die onze relatie belemmeren. Want ze plunderen onze ontluikende wijngaard van liefde om te ruïneren wat ik in jou heb geplant. Wil jij ze vangen en voor mij verwijderen? Wij doen het samen.’ Hooglied 2:15 TPT

Zie je de uitnodiging hier van Jezus? Om samen de vossen te ontmaskeren en weg te sturen. Vraag de Heilige Geest om je te helpen, vraag Hem welke kleine vossen er in jou leven zijn. Wanneer je een vos hebt ontdekt, bv een leugen in je denken dat je niet goed genoeg of mooi genoeg bent of een zonde in je leven, dan bekeer je je ervan, je vraagt vergeving in de Naam van Jezus en je zal zien dat je vrijheid gaat ervaren. En komt er een leugen gedachte terug? Stuur het weg en richt je blik op Jezus! Hij wil niets liever dan de strijd strijden voor jou!

Heb je hier nou vragen over of wil je eens samen met iemand hierover sparren? Of twijfel jij of je Heilige Geest, de Trooster, wel hebt ontvangen? Neem dan eens contact met me op of kom langs op een Sta op! Training.

Helpt deze content jou? Overweeg dan eens om financieel te ondersteunen met een eenmalige gift of een maandelijks partnerschap.

Vrijheid

13-11-2023

 

Veel van ons kennen de tekst wel: ‘Waar de Geest van de Heer is, daar is vrijheid’.

Gisteren werd ik bepaald bij deze tekst en ben ik erop gaan mediteren, ik kwam uit bij de grondtekst en daar staat eigenlijk de vertaling zoals die in het plaatje staat. In het Nederlands:

‘Waar de Geest Heer is daar is vrijheid’.

Dus daar waar jij de Heilige Geest Heer maakt in je leven en op elk gebied, ook in het geheim waar je nog mee rondloopt, ook de zonde waarin je leeft, ook de eenzaamheid die je voelt, ook de oordelen die hebt gemaakt, ook tijdens de aanbidding in je gemeente, ook wanneer de Heilige Geest begint te bewegen en dat ziet er ‘gek’ uit voor jou, zal het jou vrijheid geven.

Geef alles over aan Hem, jij mag de Heilige Geest toestemming geven om dat gebied aan te raken en je vrij te zetten. Hij is zo’n gentleman, Hij zal je nooit aanraken op een manier die jij niet wilt, maar dan zal je ook geen vrijheid ervaren. Hij is ook zo liefdevol dat Hij je Hem echt kan vertrouwen op elk gebied van je leven, Zijn plannen zijn goed en hoopvol.

Hij houdt van jou en Hij wil het beste voor jou. 

Hij kent je door en door, Hij kent je zitten en je staan, Hij heeft je gemaakt in de schoot van je moeder, Hij heeft jou uitgekozen al voor de wereld bestond.

Je kunt Hem vertrouwen, écht waar, maak jij de Heilige Geest Heer in elke gebied in je leven? Durf jij de ‘controle’ los te laten?

Dan zal je vrijheid ervaren!

Behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden

30-10-2023

 

Waar zouden discipelen van Jezus aan te herkennen moeten zijn?

Wanneer we de Bijbel hierover raadplegen staat er dit:

‘Als jullie veel van elkaar houden, zal iedereen kunnen zien dat jullie mijn leerlingen zijn."’

‭‭Johannes‬ ‭13‬:‭35‬ ‭BB‬‬

 

Andere vertalingen zeggen: ‘de onderlinge liefde’, ik vind dat persoonlijk zo mooi.

Want God heeft zijn liefde in ons hart uitgestort door ons zijn Heilige Geest te geven.’

‭‭Romeinen‬ ‭5‬:‭5‬ ‭BB‬‬

 

Het is dus niet onze eigen liefde en niet iets wat we moeten proberen te zijn of te doen, maar wanneer wij geleid worden door de Heilige Geest is liefde een logisch gevolg.

 

Waarom is er dan nog zoveel oordeel en geroddel onder de christenen?

De vijand probeert aan alle kanten te voorkomen dat de christenen tot hun doel komen, via allerlei wegen probeert hij ingang te vinden om ze te verhinderen in hun roeping te wandelen.

De vijand is bang voor een glorieuze, vurige, krachtige, voorspoedige gelovige en zeker voor een groep vurige door Gods Geest geleide gelovigen.

‘Wees verstandig en let goed op. Jullie vijand, de duivel, loopt rond als een brullende leeuw die een prooi zoekt. Hij zoekt wie hij kan verslinden.’ 1 Petrus‬ ‭5‬:‭8‬ ‭BB‬‬

Lees wat er staat, wie hij KAN verslinden. 

 

Vaak zien we wel wat een ander kan veranderen en wat een ander verkeerd doet in onze ogen, maar durven we nog naar onszelf te kijken?

Jezus zegt: ‘Hoe durven jullie tegen die ander te zeggen: 'Zal ik even de splinter uit je oog halen?', als er in je eigen oog een balk zit? Dat is heel erg schijnheilig! Haal eerst de balk uit je eigen oog. Dan kun je goed scherp zien. Pas dan kun je de splinter uit het oog van de ander halen.’ Matteüs‬ ‭7‬:‭4‬-‭5‬ ‭BB‬‬

 

Daar ligt een taak bij jou, onderzoek jezelf.

Geef jij je vijand nog ruimte in je leven, zodat hij je kan verslinden?

Oordeel jij over mensen? 

Roddel jij over mensen?

Laat jij je isoleren?

Leef je in zonde?

Ben je verslaafd?

Ervaar jij angst?

Maak jij je zorgen?

Heb jij een slecht zelfbeeld?

Ben je jaloers?

Vergelijk jij je met anderen?

Is het nooit goed genoeg?

Ben jij kritisch?

 

Leg het af, breng het aan het licht, bekeer je ervan en behandel de ander zoals jezelf behandeld wilt worden. 

 

‘De Heer zegt: "Sta op, kom in het licht. Het stralende licht van de Heer zal op je schijnen. Zijn zon gaat over je op. De aarde en de volken zullen in het donker liggen. Maar op jou zal het licht van de Heer schijnen. Iedereen zal zien dat zijn stralende macht en majesteit bij je is.’

‭‭Jesaja‬ ‭60‬:‭1‬-‭2‬ ‭BB‬‬

 

‘Vroeger was jullie hart één en al duisternis. Maar nu zijn jullie vol van het licht van de Heer. Leef dan ook als mensen die bij het licht horen.’

‭‭Efeziërs‬ ‭5‬:‭8‬ ‭

 

‘Jezus begon weer les te geven. Hij zei: "IK BEN het licht voor de mensen. Iemand die Mij volgt, hoeft nooit meer in het donker te leven. Hij zal wandelen in het licht dat leven geeft."’

‭‭Johannes‬ ‭8‬:‭12‬ ‭BB‬‬

 

‘Jezus zei: "Als je een olielamp aansteekt, zet je hem daarna niet onder een emmer of onder je bed. Nee, je zet hem ergens hoog neer, zodat iedereen die binnenkomt het licht ziet.’

‭‭Lukas‬ ‭8‬:‭16‬ ‭BB‬‬

 

Het is nodig dat de gelovigen zichtbaar gaan worden! Strek je uit naar Zijn liefde, vrede en licht, Hij zal het je geven!

Jezus beloofd het je:

 

‘Jezus zei tegen zijn leerlingen: "Bid, want dan zul je krijgen. Zoek, want dan zul je vinden. Klop, want dan zal er voor je worden opengedaan. Want iedereen die bidt, zal krijgen. En iedereen die zoekt, zal vinden. En voor iedereen die klopt, zal worden opengedaan. Als je zoon je om brood vraagt, geef je hem toch geen steen? En als hij om een vis vraagt, geef je hem toch geen slang? Dus ook al zijn jullie slecht, toch kunnen jullie goede dingen aan jullie kinderen geven. Dan zal jullie hemelse Vader toch zéker goede dingen geven als mensen Hem daarom bidden?’

‭‭Matteüs‬ ‭7‬:‭7‬-‭11‬ ‭BB‬‬

 

Je hebt een keuze, wat kies jij? 

Stap uit het donker en kom in het licht, dat betekent dat je stopt met de dingen die geen leven brengen. Stoppen met naar anderen kijken en begin te kijken samen met God naar je eigen balk, leg het af, ruim het op en ervaar de leiding van de Heilige Geest in je leven.

 

Wees afgestemd op de Heilige Geest en gehoorzaam wat Hij zegt, Hij zal je leiden om in liefde te wandelen, zodat jij Jezus licht kan laten schijnen op de plek waar jij bent. Niet vanuit jezelf, maar vanuit Hem, omdat Hij van jou houdt!

 

 

Sta op! Training

4-9-2023 12:30u

 

Na een tijd van vakantie, uitrusten en luisteren naar God heb ik de Sta op! Training  van Hem ontvangen.

Ik geloof dat Zijn wil is, dat wij als christenen zichtbaar worden in deze donkere wereld, dat Hij de mogelijkheid krijgt om Zijn licht te laten schijnen door ons heen naar de mensen om ons heen.

Hiervoor is het nodig dat we in actie komen, dat we opstaan, dat we leren hoe we de Bijbel in de praktijk kunnen brengen, hoe we ons denken kunnen vernieuwen, zodat we als nieuwe mensen door het leven gaan. Want Jezus heeft ALLES volbracht door Zijn offer aan het kruis en de opstanding uit de dood!!

 

Daarom vindt er vanaf vrijdag 8 september elke vrijdag een toerusting van de heiligen plaats.

Zodat jij toegerust wordt om Zijn licht te laten schijnen door de kracht van de Heilige Geest!

Meer informatie vind je op:

Koffieochtend stopt! 

Ja, je leest het goed, in de afgelopen periode van rust en tijd met God geloof ik dat ik mag stoppen met de koffieochtend die in de afgelopen periode elke vrijdag plaats vond.

Ontzettend jammer toch?

Maar God zou God niet zijn als Hij er niet iets mooiers en gezegenders (is dat een woord?!) voor in de plaats zou geven.

De visie van de coachingspraktijk is mensen in de kracht van de Heilige Geest door het leven te laten gaan, dat ze daarin aangemoedigd en geactiveerd worden vanuit de Bijbel als fundament.
Jezus Christus heeft alles voor ons volbracht en door Zijn offer is er zoveel beschikbaar voor ons!
Wij zijn het licht en het zout van de aarde, dat zou te zien moeten zijn aan onze levens voor de wereld.

Nieuwsgierig hoe de coachingspraktijk je daarbij kan helpen?

Blijf volgen, binnenkort meer nieuws!!

Nieuwe kracht en nieuwe blijdschap

Zoek Hem terwijl Hij te vinden is, Hij laat zich vinden op zoveel manieren, lees de Bijbel, luister een preek, zet aanbiddingsmuziek op, zing en dans mee, bid, wandel, geniet van Zijn Schepping, richt je op je Maker!

Hij is goed, machtig, waardig, wonderbaar, liefde, heilig en Zijn goedheid en gunst volgen jou alle dagen van je leven, maar zie je het ook?

Zoek Hem nu Hij te vinden is en Hij zal je vullen met nieuwe kracht en je nieuwe blijdschap geven!

Met God in de stilte

18-4-2023

Zoals jullie wellicht weten ben ik per 1 maart dit jaar gestopt met werken als verpleegkundige. De eerste weken waren nog wat vol gepland en druk met allerlei afspraken. Daarna had ik meer rust, ik koos ervoor om meer tijd met God door te brengen. Nou is God altijd bij ons, maar dat ik dat altijd bewust ervaar is vaker niet dan wel het geval en juist in de rust ervaar ik God het beste.

Elke ochtend klim ik de berg (onze zoldertrap) op om tijd met God door te brengen. God gaf me een idee om het bidden gestructureerder aan te pakken, om in een aantal categorieën voor zoveel mogelijk mensen en situaties te kunnen bidden, zonder dat ik wat vergeet. Ik lees in de bijbel, doe de leesplannen via de bijbelapp, heb soms worship muziek aan en geniet van de tijd die ik dan heb. Soms moet ik me zelfs haasten als ik nog een afspraak heb staan in de ochtend om op tijd te komen.

Maar zoals voorgenomen (zie vorige blog) ben ik de hele week het eerste uur van de dag in stilte gaan doorbrengen met God. In plaats van wat ik hierboven omschrijf. Ik zorgde ervoor dat ik op tijd opstond, zodat ik kon douchen en aankleden en dan met wat drinken de berg op.

Best moeilijk om stil te zijn, ik ben namelijk nogal een kletskous. Het is in mijn gebed meestal eenrichtingsverkeer, ik spreek mijn gebed, zorgen, frustraties enz uit richting God maar wacht eigenlijk niet echt op een antwoord. God spreekt wel, maar dat is dan tussen de bedrijven door dat ik het opmerk. Maar nu dus echt in stilte beginnen.

Het begon op maandag met de openbaring dat ik nog mensen heb die ik mag vergeven, geestelijke opruiming om het zo maar te zeggen. God openbaarde welke persoon dit was en ik besloot om deze persoon te vergeven. Ik sprak het hardop uit en verder gebeurde er niet zoveel. Later in de week gebeurde er iets bijzonders, hierover zal ik een aparte blog schrijven.

God gaf me nog meer opdrachten terwijl ik stil was, namelijk om ook fysiek op te ruimen, meer te bewegen, gezonder te eten, meer oprechte aandacht voor mijn gezin, vroeger op te staan en mijn man meer te dienen.

Dus wat er in de afgelopen tijd is gebeurd:

 • Ons huis wordt steeds netter en leger (gelukkig is er straks een Koningsmarkt)
 • De was is dezelfde dag nog opgevouwen en opgeruimd
 • Ons bed maak ik elke dag op
 • Ik laat elke dag de hond wandelen uit (eerder fietste ik omdat dat minder energie kostte)
 • Ik geniet van rust en stilte
 • Ik vind het prima om alleen te zijn
 • Ik snoep minder en heb een beter eetritme
 • Ik geniet ervan om de huishouding te doen, écht? Ja echt!

En als kers op de taart, ik doe dit niet omdat het moet, maar omdat ik het wil, het geeft rust en ruimte, meer overzicht en ik word er zo blij van! Prijs God!

De rest van de ochtenden waren vol van Gods liefde, Hij wijst me de weg, Hij laat me weten dat Hij blij met me is, God is echt een bemoediger, Hij laat me weten welke dingen ik nog meer mag gaan doen in de toekomst. Ik kan je vertellen, dat zijn mooie dingen. Ik strek me er naar uit en heb besloten om vaker de stilte op te zoeken, om me af te stemmen op God en van Hem te horen!

Wat ik ook mocht leren is om God niet te beperken met je eigen verstand, Hij kan meer dan wat wij kunnen bidden of beseffen. Droom groot en zie het voor je! God is trouw, Hij wil het jou geven!

Ik kan het je allemaal aanraden. De wereld overheerst ons door zoveel andere stemmen en de Heilige Geest wordt in de Bijbel vergeleken met een duif, als er teveel herrie is, dan vliegt de duif weg. Zo is het ook met Zijn Stem, als er teveel herrie om je heen is, dan kun je Zijn Stem niet goed onderscheiden. Er is er maar 1 die niet wil dat we wat van God ontvangen. Train jezelf om te onderscheiden wat Zijn Stem is en leg andere stemmen het zwijgen op. Bij mij werkt dat het beste op mijn zolderkamertje, zonder afleiding, voor de ander kan dat zijn in de natuur, of als je net wakker wordt en je ligt nog op bed, onderzoek het samen met God wat de momenten en plekken zijn waar je afgestemd bent op God en de drukte van de wereld even de rug kunt toekeren. Uit ervaring kan je zeggen, dit is de beste plek om te zijn, in Zijn nabijheid en Zijn aanwezigheid!

Wil  je hier meer over leren? Dan kun langskomen op de koffieochtend (elke vrijdag) , een afspraak maken voor een individuele afspraak, je aanmelden voor de onderwijsavond(en) vanaf 7 mei. Het mooie is, het is allemaal gratis! Dus financiën hoeven niet de drempel te zijn om meer te leren van en over God en wat Hij je wil openbaren. Kijk hier hoe je contact kunt opnemen:

Uit je comfortzone stappen

15-4-2023

Wat een week is dit geweest voor mij. Ik ben er helemaal van ondersteboven, er is zoveel gebeurd en echt alles was geweldig! God is zo goed!

 

Het begon vorige week met de stap uit mijn comfortzone om alleen naar een vrouwenevent te gaan in Amersfoort van Debora's Faith Movement. Het was 1,5 uur rijden voor mij vanuit Assen, normaal als ik verder weg ga, ben ik samen met mijn man en dan rijdt hij eigenlijk altijd. Maar God was hierin ook genadig, het was eigenlijk niet moeilijk, de hele weg rechtdoor.

Toen ik de zaal in kwam lopen om een plekje te zoeken, wees God me een plaats aan, ook uit m'n comfortzone, namelijk niet aan de zijkant van de rij, maar 1 stoel van de rij af, naast een vrolijk uitziende vrouw die ik alleen van gezicht kende via de River Church uit Amsterdam.

De dag begon met aanbidding, we vierden avondmaal en een uur stil zijn, ik dacht echt: "Hoe dan? Met 500 vrouwen een uur stil zijn??". Maar vol goede moed ga ik me over om stil te worden voor God. Ondertussen kregen we ook de kans om een profetie te ontvangen, ik wilde alles wat God voor me had die dag ontvangen, dus ook ik ging naar de plek toe om een profetie te ontvangen. Prachtige woorden die me hebben opgebouwd én bevestigd. 

Vervolgens terug de stilte in. God begon te spreken, dat Hij zoveel van me houdt, dat ik Zijn geliefde dochter ben. Hij begon over mijn tweede naam: Debora, niet toevallig natuurlijk dat ik bij Debora's Faith Movement aanwezig was. God had er al vaker over gesproken, maar op deze dag kwam het zo binnen. Hij heeft ervoor gezorgd dat mijn ouders me die naam gaven, hoe bijzonder!

Wat zo mooi is, is dat God Zijn liefde ook toonde door te zeggen: "Je hoeft alleen maar te zijn, je bent mijn dochter". Ik kan er niets aan toevoegen door mijn daden, maar ook niets aan verliezen door mijn daden. Ik mag zijn wie ik ben, want God heeft me gemaakt en ik ben goed genoeg. 

We kregen nog meer cadeaus, een boek (ik heb hem al uit, echt geweldig!) met €10,- in het boek om iets voor mezelf te kopen, zo gaaf, wat een zegen, ik was er stil van.

 

Tijdens de lunch een nadere kennismaking met mijn buurvrouw, zo bijzonder, je kent elkaar niet, maar door de Heilige Geest ben je één en lijkt het alsof je elkaar al jaren kent. Mooie getuigenissen gedeeld en daardoor aangemoedigd. Super gaaf!

 

Na de lunch begon Debora te spreken over voetwassing, (Johannes 13). Mijn hoofd schoot alle kanten op: "Oh nee, ik heb een panty aan, oh nee, ik heb m'n nagels niet gelakt, oh nee, die stomme kalknagel, hoe dan? dit kun je niet menen!"

Maar de drang om alles te ontvangen wat God had, was groter dan m'n schaamte en dus besloot ik: dit ga ik doen!  Gelukkig vroeg mijn buurvrouw, waar ik me dus al één in de Geest bij voelde, mij: "Wil jij mijn voeten wassen?" Een extra aanmoediging, om ook haar te vragen of ze mijn voeten wilde wassen. Panty uitgedaan en met de babydoekjes die we kregen elkaars voeten gewassen, mooi moment, had het nog nooit meegemaakt. Dus mooi dat ik over de drempel stapte en dat het zo als een soort gespreid bedje naar me toe kwam. N a het voetenwassen mochten we elkaar een dikke knuffel geven, dat voelde zo vertrouwd. Heel bijzonder.

Vervolgens konden we gaan aanbidden, maar zonder panty was het toch wel wat fris. Ik besloot snel even naar de wc te gaan en daar mijn panty weer aan te trekken. Ik zat op het toilet en God sprak: "Ga naar Debora en vraag of ze voor je wil bidden". Door handoplegging kan de zalving die iemand in zijn/haar leven heeft geïmparteerd worden. Ik ben niet altijd zo vrijmoedig om op iemand af te stappen en dan zo'n vraagt te stellen, maar God was duidelijk en dus, als Hij me iets wil geven, dan ga ik ervoor. Dus weer uit mijn comfortzone!

Debora pakte het geweldig op, ze bad voor me, legde me de handen op en ik ervoer Gods kracht stromen! Zo gaaf om mee te maken, ze zei nog: "weet wel waar je 'ja' op hebt gezegd hé?".

Op mijn stoel mocht ik in geloof verder ontvangen wat God wilde geven, ik natuurlijk helemaal vol vreugde en enthousiasme terug naar mijn stoel. Daar een tijdje gezeten, vervolgens geknield. Daar begon God te spreken: "Vanaf maandag ga je elke dag het eerste uur stil zijn voor Mij. In de ochtend ga je douchen, aankleden en dan zoek je Mij op je zolderkamer. De komende week zet je voor de coachingspraktijk niets op de website en de social media, dat mag zaterdagmiddag pas weer".

Wow! Elke dag een uur stil zijn en niets delen op de social media, terwijl ik altijd meerdere dingen plaats, de koffieochtend bekend wil maken en ook de onderwijsavonden die vanaf 7 mei starten. Hoe moet ik dan mensen werven? Het klinkt zo onlogisch. Maar ik had een besluit gemaakt, ik vertrouw op God, ik gehoorzaam direct als ik Zijn stem versta hoe onlogisch iets ook lijkt. Dus ik gaf me over, ik zei tegen God dat ik het zou gaan doen.

De rest van de dag, was een feestje voor Jezus, echt geweldig, ik ging vol verwondering 1,5 uur terug in de auto. Mijn man zei bij thuiskomst: "Het lijkt wel of je gezicht licht geeft". Wauw dat is Jezus in Mij! Zie de foto.

In de volgende blog kun je lezen hoe de rest van de week is verlopen, wat God allemaal gegeven en gedaan heeft. Echt wauw, ik ben vol verwondering en ontzag voor Hem, God is goed!

Wat zegt de Bijbel over de waterdoop?

4-4-2023

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over wat de Bijbel zegt over de waterdoop.

https://youtu.be/yrF5FhrbF9E 

Alle mensen zijn ongehoorzaam aan God!

4-4-2023

WoW hier staat nog al wat, álle mensen zijn ongehoorzaam aan God! Iedereen heeft gezondigd en daardoor kun je niet in relatie met God leven.
Je bent geestelijk dood. Je lichaam en je ziel leven, maar je geest is dood. Je geest is de manier om met God te communiceren want God is Geest.

God is zo liefdevol dat Hij dit probleem voor ons wilde oplossen. Dit heeft Hij gedaan door Jezus, Jezus is de Zoon van God, 100% God en 100% mens. Jezus droeg aan het kruis onze ongehoorzaamheid en stond op uit de dood waardoor de ongehoorzaamheid geen macht meer heeft over ons.

Door dit te geloven én te delen in Jezus dood, begrafenis en opstanding kan je geestelijk opnieuw geboren worden! Hoe kun je dan delen in Jezus zijn dood, begrafenis en opstanding?

Door de waterdoop
Je kunt gedoopt worden als je gelooft dat Jezus de Zoon van God is, dan bekeer je je van je oude leven. Je kiest ervoor ik ga leven voor God! Ik kan je vertellen, dit leven is echt geweldig en zoveel mooier en beter dan je oude leven!
De doop is een begrafenis, je oude leven begraaf je door ondergedompeld te worden in het watergraf, vervolgens sta je op uit het water en ben je een nieuwe schepping, je geest is levend geworden en weer in verbinding met God! Je ongehoorzaamheid is je dan vergeven en je bent een kind van God geworden! 

Dan is het belangrijk dat er voor je gebeden wordt voor de doop met de Heilige Geest zodat je geest één wordt met de Heilige Geest, dan zal je de gaven van de Heilige Geest ontvangen, super gaaf!!

Het oude is voorbijgegaan, je bent een nieuwe schepping, je bent een zoon/dochter van God geworden en je bent overgezet van het rijk van de duisternis naar het Koninkrijk van God! Én je hebt eeuwig leven met God ontvangen!

Wauw dat wil toch iedereen? 

Raakt dit je? Wil je er meer over weten? Pak de bijbel erbij, onderzoek het, stel vragen aan mensen die gedoopt zijn. Je mag mij ook benaderen. Stuur een berichtje, of kom eens langs op de koffieochtend! 

Geloof je dit en wil je gedoopt worden? Laat het me dan ook vooral weten, in de Bijbel werd er niet lang mee gewacht om dit te doen, dus aarzel niet en laat je dopen!

Is alleen het vernieuwen van je denken genoeg om te overwinnen?

27-3-2023

Soms kunnen er geestelijke blokkades in je leven zijn waardoor Zijn liefde en kracht niet kunnen stromen in en door je heen.

Luister onderstaande video, maak een keuze, gehoorzaam Gods Woord en de doorbraak zal komen in Jezus Naam!

https://youtu.be/7-KAUBuAx1U

Jij bent een Gods masterpiece

23-3-2023 12:30u.

 Houd je van jezelf? 

Weet jij dat je een kunstwerk  bent door God gemaakt?

Hierbij een bemoediging en wat mijn hart raakt en ik geloof ook het hart van God

God houdt van jou!! Kijk de video op Youtube, vergeet je niet te abonneren

https://youtu.be/ytwV8kTymKg 

 

Koffieochtenden bij Coachingspraktijk Elaía!!

11-3-2023 12:30u.

Vanaf 17 maart 2023 zal er elke vrijdag een koffieochtend zijn vanuit de Coachingspraktijk. Een ochtend vol bemoediging, ruimte voor worship en gebed, onderwijs en allerlei andere leuke en inspirerende dingen. Kun jij wel wat bemoediging gebruiken, of wil je op een laag drempelige manier kennis maken met de coachingspraktijk en met mij? Dan nodig ik je van harte uit om een keer langs te komen, voor meer informatie zie de flyer, ik hoop je te ontmoeten!

Het belang van gebed

Zie je hier wat Jezus tegen ons zegt? Als je met z’n tweeën iets aan God vraagt zal je het ontvangen! Prijs God! Ben jij al lang aan het bidden voor iets en zoek je iemand die samen met jou in geloof kan staan om het gevraagde te ontvangen? Kom dan langs op de gebedsochtend! Want waar 2-3 personen samen zijn die in Jezus geloven, daar is Jezus zelf bij! Wat een geweldige belofte!!

Wat een belofte, als jij zeker weet dat je God bidt om iets waar Hij het mee eens is, zal je dat ontvangen! Gebed is een belangrijk onderdeel van het leven van een christen. Soms kan dit wel een struggel zijn. Wil jij meer leren over gebed, wil jij gebedsverhoring ontvangen, ben jij benieuwd waardoor gebedsverhoring uitblijft? Kom dan langs op de gebedsochtend!

Vandaag in de kerk ging het over: Als Jezus iets zegt: “Doe het!”. Dus bij deze, binnenkort een gebedsochtend, voor iedereen die gebed nodig heeft, zelf wil bidden of mee wil bidden voor de nood in de wereld, plaatsen, landen, broers en zussen en zoveel meer!
Vrije toegang, gratis koffie/thee en lekkers en het ontvangen van jou wonder in de Naam van Jezus!!

Wat zeggen deze prachtige tulpen?

8-2-2023 13:40u

Vandaag werd ik verrast met een prachtige bos tulpen , ik houd van bloemen, de prachtige kleuren en het profetische van bloemen. Het brengt leven, het brengt bloei!

Zo mooi om te zien dat de gever in de afgelopen maanden zelf ook tot bloei is gekomen. Door de gesprekken die we gehad hebben waarbij we God, de bijbel en gebed betrokken hebben is ze gaan schijnen en schitteren, als moeder, als vrouw, als werknemer!

Betekent dit dat ze ER al helemaal is? Nee, dat niet, dat duurt een mensenleven lang. Maar wat ik mag zien is dat ze zich bewust is van de dingen in haar leven die minder positief zijn en dat ze weet dat ze een keuze heeft om mee te gaan in het negatieve of juist te kiezen voor het positieve en dat ze nu de omslag weet te maken om te kiezen voor de positieve dingen, ze is overtuigd van de goedheid van God en hoe Hij het leven voor ons bedoeld heeft. Dat geeft kracht, moed en hoop om door te zetten en vol te houden in de dingen die nog niet zo gaan als ze zou willen.

Bepaalde bergen zijn door gebed lager geworden en zullen helemaal verdwijnen zodat haar hele gezin een getuigenis zal zijn, tot eer en glorie van God!

Dank U Heer voor Uw grote werk en dank U dat U het zal voltooien in de Naam van Jezus! En dank U dat ik mag genieten van dit getuigenis én de prachtige bloemen!

Lopen op het water!

4-2-2023 15:52u

(42) Durf jij op het water te lopen? 🌊🌊🌊 - YouTube

 

Vertrouw op God en vergeef

27-1-2023 8:34u

Vergeving kost je wat, maar Jezus heeft de pijn daarvan al gedragen. We kunnen van Hem leren hoe te vergeven. Wat is het moeilijkste wat jij hebt moeten vergeven? Hoeveel pijn dit ook deed, vertrouw op God en vergeef! Zodra je er doorheen bent, zul je je vrij en blij voelen!

Uit het dagboek ”God vertrouwen van dag tot dag”.

Mijn persoonlijke ervaring met wrok en bitterheid vast blijven houden was lichamelijke pijnen, in mijn rug, schouders, nek, heupen en vingers. De arts noemde het fibromyalgie, ik zelf noemde het stress en overbelasting. Maar het bleek onvergevingsgezindheid, toen deze openbaring kwam heb ik geleid door de Geest een lijstje gemaakt van alle mensen die ik zou moeten vergeven. Voor een aantal had ik een speciale opdracht, zoals een brief schrijven en persoonlijk geven, die heb ik uitgevoerd en daarna viel de pijn letterlijk van me af!! Zo bijzonder hoe boosheid en bitterheid je lichamelijke klachten kan geven. Heb jij niet mee te maken? Vraag God of het bij jou ook met bitterheid te maken heeft en bid om openbaring, God wil niets liever dan dat jij in Zijn vrijheid en genade komt! Kom je hier niet alleen uit? Dan sta ik klaar om samen met jou God te zoeken en met en voor jou te bidden, dat je zult leven tot eer en glorie van God!!

God geeft jou de overwinning!!

21-1-2023 12:03u

Bekijk de vlog, zie link naar het YouTube kanaal van de Coachingspraktijk.

My birthday!

31-12-2022 

Lieve allemaal, Vandaag is een bijzondere dag, de laatste dag van het jaar, voor iedereen, maar voor mij ook mijn verjaardag ik mag 38 kaarsjes uitblazen !! En aan het einde van het jaar wil ik jullie bedanken. Begin dit jaar ging het avontuur met God en de coachingspraktijk van start. Het begon met een droom en nu aan het einde van het jaar is het werkelijkheid geworden! Wat gaaf! Dank U Heer voor Uw hulp en Uw zegen. Zonder Gods hulp was ik natuurlijk niet eens begonnen. Dus alle dank en eer voor God!

Maar zonder jullie, trouwe lezers, kijkers, gevers en bemoedigers (is dat een woord?) was ik niet waar ik nu mag zijn. Ik probeer elke week een bemoediging online te zetten in de vorm van een blog of een filmpje. Soms kreeg ik de gedachte, Waarom doe ik dit? Lezen de mensen het wel? Of kijken de mensen wel? Hebben ze er wel iets aan? Worden ze er door opgebouwd? Is dit wel bemoedigend? En leren ze er wel iets van?

Dan kreeg ik weer een appje, of iemand sprak me even aan of per mail nam iemand contact op om te zeggen dat het erg gewaardeerd werd en dat het die persoon had geholpen. Als er elke keer 1 persoon door geholpen wordt is mijn doel bereikt.

Daarnaast natuurlijk de individuele coaching, voor de meeste afspraken aan was ik nerveus, soms zelfs misselijk, ik dacht: “Heer waarom wilt U dat ik dit doe? Kan ik dit wel? Als ik me zo voel, dan kan toch beter iemand anders het doen?”. Het enige wat ik dan in gedachten kreeg was: “Mijn kracht wordt zichtbaar in jouw zwakheid”. Dan gaf ik me over en zei ik: “God dan vertrouw ik op U, doet U het maar!” Mooie gesprekken gehad, mensen opgebouwd zien worden, bemoedigd, vervulling met de Heilige Geest en een lichamelijk wonder! Wauw wauw wauw! Alle dank een eer aan God, wat is Hij wonderbaarlijk groot!!

Ik wil ook de mensen die gezaaid hebben ontzettend bedanken, zonder jullie kan ik de coaching niet gratis aanbieden en ervoor zorgen dat de filmpjes steeds wat professioneler worden door materialen daarvoor aan te schaffen en de vaste lasten zoals een boekhouder kan betalen. Ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen en jullie giften, het is zeer gewaardeerd en ik bid jullie een rijke oogst toe in de Naam van Jezus

Mijn droom is om het werk in de zorg af te bouwen en dan nog meer te kunnen doen in en voor de coachingspraktijk om nog meer mensen te kunnen zegenen en ondersteunen te wandelen in het licht van Jezus!

Het komende jaar, 2023, gaat een bijzonder jaar worden. Ik geloof dat er mooie dingen staan te gebeuren, samen met God ben ik aan het kijken naar een bijbelstudiegroep, huisgroep en/of discipelschaptraining. Op welke manier, waar en wanneer is nog een vraagteken voor mij, God weet het en ik bid ook dat hij begin 2023 daarover de volgende stap bekend zal maken. Denk je nou, dat lijkt me fijn, een bijbelstudiegroep of een huisgroep of een discipelschapstraining of een combinatie van deze 3 dingen laat het me dan weten, misschien spreekt God wel door jou heen om mij iets duidelijk te maken!

Wil je mee helpen zodat ik steeds meer tijd vrij kan maken voor de coachingspraktijk dan wil ik je vragen om te zaaien, je zaait dan in een bediening die God heeft gegeven en je gift zal worden gebruikt tot eer en glorie van God! En weet ook dat als je zaait in het Koninkrijk, de vrucht op jouw rekening zal toenemen

Dan rest me alleen jullie nog een veilige, gezegende en gezellig jaarwisseling toe te wensen en een fantastisch, gezegend, liefdevol en wonderlijk 2023 toegebeden in de Naam van Jezus dat je de wil van God beter leert kennen en zult gehoorzamen, dat je gebeden verhoort zullen worden en je zult opstaan, schijnen en schitteren tot eer en glorie van God zodat jij andere mensen tot zegen zal zijn in Jezus Naam amen.

Ken je dat?

17-12-2022 17:20u.

Ken je dat gevoel, dat je vooruit wilt maar dat het niet lukt? Dat je vooruit wilt maar je weet niet welke kant dat nou eigenlijk is? Dat je vooruit wilt maar dat je vast zit. Alsof je nu een pinguïn bent die niet kan vliegen, maar je wilt je vleugels uitslaan en vliegen?
Ik ervaar dat sinds deze week. Ik word er verdrietig van, onrustig en ook wel een beetje boos. Ik houd van duidelijkheid, richting en werken naar een doel. En op dit moment weet ik het niet. Ik weet dat God mooie plannen heeft voor mijn leven, en ik weet ook dat het aan mij is om daarin te gaan wandelen. Maar ik weet niet hoe, ik weet niet met wie, ik weet niet waarheen, ik weet het niet. Dat frustreert me, dat is niet fijn. Ik ervaar onrust, ontzettend veel afleiding en drukte. Ik heb behoefte aan rust, ruimte, vrijheid. Zodat ik de hele dag, wanneer ik wil met God kan praten, kan huilen, boos kan zijn, maar ook kan luisteren. Luisteren naar God, wat is de volgende stap die ik mag zetten. 

De bijbel zegt: Uw Woord is een licht op mijn pad en een lamp voor mijn voet, dus ik hoef niet het grote plaatje te overzien, maar alleen maar de volgende stap.
Ook staat er een verhaal in de bijbel die me helpt over een groep profeten die het huis waar ze wonen willen uitbreiden. Daarvoor hebben ze hout nodig en gaan ze met hun   een boom omhakken bij de Jordaan. Een van de profeten verliest daar het blad van zijn bijl. Hij gaat naar Elisa en vraagt hem om hulp. Elisa zegt waar ben je hem verloren? De man wijst hem de plek aan, Elisa gooit een tak op die plek in het water en de bijl komt bovendrijven.
Voor mij zegt dit dat ik terug mag gaan naar de plek waar ik Gods stem heb verstaan en vanaf die plek zal ik weer opnieuw Gods stem verstaan en richting ontvangen.
Voor mij is die plek: rust! In de rust bij God. Aan de voeten van Jezus, als Maria.
Dat is wat me nu te doen staat, zoveel mogelijk afleiding en drukte links laten liggen en de rust opzoeken.
In vertrouwen dat God bij me is en de volgende stap zal laten zien.

Herken je dit? Dan bid ik je toe dat je de plek opzoekt waar jij eerder richting van God voor je leven hebt ontvangen. Dit kan zijn in de rust zoals bij mij, maar ook een bepaald bijbel gedeelte of een bepaalde preek of een bepaalde omgeving of een lied. Ga terug naar die ‘plek’ focus je op Zijn stem en Hij zal tot je spreken!

Heb je nog nooit ervaren dat je Gods stem hebt verstaan? Dan daag ik je uit om eerst bovenstaande ideeën uit te proberen, God te zoeken in de bijbel, in muziek, in de natuur, in preken en/of in de rust.

Bekeer je van de dingen die tussen jou en God instaan, belijd deze dingen en God zal je vergeven!

Iedereen die de Heilige Geest heeft ontvangen kan zelf Gods stem verstaan, vaak spreekt God tot je door je gedachten. Je kunt dan van jezelf denken dat jij een goed idee hebt, maar dit kan ook heel goed Gods stem zijn. Dit kun je toetsen door het volgende vers: ‘En, broeders en zusters, richt je gedachten op alles wat waar, eerlijk, heilig, vriendelijk, mooi en goed is.’ Filippenzen 4:8 BB zijn je gedachten in lijn met deze woorden? Dan kan het heel goed zijn dat het God is die je deze gedachten gegeven heeft. Hierdoor wordt je opgebouwd, maar kun je ook richting ontvangen. Daarna is het belangrijk om dit bevestigd te krijgen. Vraag God om bevestiging en Hij zal iemand op je pad brengen die met je zal delen wat jij hebt ontvangen van God. Dan weet je dat je de stap kunt zetten die God je heeft laten zien.

Verlang je hier ook naar en heb je alle stappen gezet? Heb je dan nog geen duidelijkheid? Neem dan eens contact met me op, in het nieuwe jaar heb ik weer ruimte voor gesprekken. Dan wil ik je graag helpen te ontdekken hoe God tot jou wil spreken!

In de tussentijd neem ik zoveel mogelijk rust, kies ik ervoor om aan de voeten van Jezus te zijn, in Zijn nabijheid en vrede, zodat ik vanuit daar weer ontvang wat de volgende stap zal zijn. 

 

Gods zegen en veel liefs van mij!

Woensdagbemoediging!

14-12-2022 6:00u.

klik op onderstaande link voor de bemoediging!

 

https://youtu.be/8C7NaIcdrGM

 

Ben jij al geabonneerd op het YouTube-kanaal? Dan mis je niets!

Hoe ga je om met negatieve gedachten?

12-12-2022 10:34u

Bekijk onderstaande video om te leren hoe je met negatieve gedachten om kunt gaan op een Bijbelse manier:

https://youtu.be/rp0er1TRsqc

Zaaien kan via:

Hoe is Coachingspraktijk Elaía ontstaan?

7-12-2022 13:45u.

In deze video vertel ik je hoe God Coachingspraktijk Elaía heeft doen ontstaan:

https://youtu.be/zhMvTJ8pRT0

Geloof je dat coaching via Coachingspraktijk Elaía iets voor jou kan zijn?

Neem dan contact op via :

Wil je mee bouwen in Gods Koninkrijk door te zaaien in de Coachingspraktijk? Kijk dan op:

Besef jij welke autoriteit je hebt?

16-11-2022 16:32u.

Wanneer wij Jezus de Heer van ons leven hebben gemaakt en zijn opgestaan in een nieuw leven met Hem dan zijn wij een nieuwe schepping, al het oude voorbijgegaan en het nieuwe is gekomen (2 Korinthe 5:17). Dan zijn wij gezeten met Christus aan de rechterhand van God en Jezus heeft ons de macht gegeven om slangen en schorpioenen, die symbool staan voor de vijand, te vertrappen. We hebben macht gekregen over het hele leger van de vijand, dus niet een klein deel van het leger van de vijand, maar het hele leger!!

Vaak beseffen we niet dat we deze gedelegeerde macht en autoriteit hebben gekregen van Jezus en laten we ons overspoelen met aanvallen en/of leugens van de vijand, waardoor we niet kunnen wandelen in het plan wat God voor ons heeft, of proberen we daar wel in te wandelen, maar liggen we meer op de grond dan dat we rechtop staan.

Bij deze wil ik je aanmoedigen om de autoriteit die je gekregen hebt te gebruiken! Er is macht en kracht in de Naam van Jezus!

Wil je je dit ook eigen maken, maar heb je meer nodig dan alleen een blog? Wil je dit leren maar weet je niet precies hoe? Neem dan contact met me op dan wil ik het je graag voordoen, samen met je doen en het je zelf leren doen zodat jij kunt opstaan en schitteren voor Hem!

Weet je dat alle coaching gratis is? Het enige wat je hoeft te investeren om te leren hoe je in de gedelegeerde autoriteit van Jezus kunt wandelen is tijd! 

Wandel je al in deze autoriteit en gun je anderen ook om dit te leren? Dan beveel ik van harte bij je aan om de coachingspraktijk financieel te ondersteunen. Je zaait dat in het Koninkrijk van God en dan weet je waarschijnlijk ook: wat je zaait, zul je oogsten! 

God trekt je uit de put!

16-11-2022 9:35u.

 

Een nieuwe bemoediging op woensdag, want dat breekt zo lekker de week:

 

https://youtu.be/Rjpwy8jTYdg

 

Heb je ook wel eens zo´n dag?

14-11-2022 10:05u.

Je herkent het vast wel, zo'n dag dat je van alles wilde doen, je had een heel lijstje, of je wilde juist even helemaal niets doen. Tijd voor jezelf, of tijd met God doorbrengen.

Maar aan het einde van de dag denk je, "nou er is niets terecht gekomen van mijn plannen".

Of je hebt niets van je lijstje gedaan, of je hebt juist van alles gedaan, maar je bent niet in de rust geweest.

Wees lief voor jezelf als je dit herkent, kijk naar wat er wel goed ging en probeer het gewoon opnieuw! Wees ook niet te streng, want er is 1 partij die wil dat je jezelf veroordeelt en jezelf naar beneden praat in je gedachten.

DOE DIT NIET! God houdt van jou om wie je bent, niet om wat je doet! Terwijl ik dit zit te typen, besef ik me dat ik het ook tegen mezelf heb. Ik ben vandaag vrij en ik geef me over aan Zijn leiding, mijn agenda in Zijn handen en aan het einde van de dag? Nou dan zien we wel, God geeft je wat je nodig hebt! 

Discipelschap

5-11-2022 11:15u.

‘Jezus kwam naar hen toe en zei: "Ik heb alle macht in de hemel en op de aarde gekregen. Ga nu op pad en maak alle volken tot leerlingen van Mij. Doop hen in de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. En leer hen om alles te doen wat Ik ook aan jullie heb geleerd. En IK BEN alle dagen met jullie, totdat de tijd van de wereld om is."’

‭‭MATTEÜS‬ ‭28‬:‭18‬-‭20‬ ‭BB‬‬

 

Jezus roept hier zijn leerlingen (discipelen) op om op pad te gaan en alle volken tot Zijn leerlingen te maken. Dat de leerlingen andere leerlingen opleiden wat hun geleerd is door Jezus zelf, zodat iedereen steeds meer op Jezus zelf gaan lijken en de dingen doen die Jezus ook deed. Dit wordt ook wel discipelschap genoemd.

Discipelschap is niet alleen uitleggen hoe is moet (onderwijs) en waar iets te vinden is. Discipelschap gaat dieper, je trekt voor een (on)bepaalde tijd met iemand op, je laat zelf zien hoe je het uitgelegde in de praktijk brengt, je neemt iemand daarin aan je eigen hand mee, doet het voor, doet het samen, je kijkt toe, je kijkt samen terug, stelt bij en probeert opnieuw. Indien het goed gaat laat je rustig aan los, iemand kan op eigen benen staan! Vervolgens mag diegene iemand anders meenemen in deze cyclus en zo helpen we elkaar tot eer en glorie van God en zijn we samen het Lichaam van Christus.

 

Iedereen heeft iemand naast zich nodig om toe te groeien naar dat deel van het lichaam, zuiver en zonder vlek of rimpel. De bijbel zegt: ‘Zoals ijzer met ijzer scherp wordt gemaakt, zo scherpt de ene mens de andere.’ SPREUKEN‬ ‭27‬:‭17‬ ‭BB‬‬

We zijn allemaal net een diamant, die wordt pas meer waard als hij geslepen is, en dat slijpen doet pijn, je moet afscheid nemen van gewoonten en patronen die wel comfortabel zijn, je moet keuzes maken tegen de richting in van wat de meeste mensen doen, bijvoorbeeld vergeving schenken. ‘Als jullie de mensen vergeven wat ze verkeerd doen, zal jullie hemelse Vader jullie ook vergeven wat jullie verkeerd doen. Maar als jullie andere mensen niet vergeven, zal jullie Vader jullie ook niet vergeven.’ MATTEÜS‬ ‭6‬:‭14‬-‭15‬ ‭BB‬‬

Ik kan jullie uit eigen ervaring vertellen dat dit niet een gemakkelijke keuze is.

En in dit alles zul je pijn en verdriet meemaken, het kan soms een worsteling zijn om de juiste keuzes te maken, je kunt terugvallen en dan heb je te maken met de gemeente/het Lichaam van Jezus, de bijbel is er duidelijk over hoe we zouden moeten reageren: ‘Als één lid verdriet heeft, leven alle anderen met hem mee. Als één lid wordt geprezen, genieten alle anderen met hem mee.’ 1 KORINTIËRS‬ ‭12‬:‭26‬ ‭BB‬‬, helaas zien we toch nog vaak dat er oordelend wordt gereageerd, juist binnen de gemeente. Laten we hier mee stoppen! Laten we enkel opbouwend met elkaar omgaan, want door dit soort gedrag sluiten we mensen buiten die onze hulp juist heel goed kunnen gebruiken! Iets met wie zonder zonde is werpt de eerste steen? Juist als iemand in de fout gaat is discipelschap ontzettend nodig, dan nog maar een keer voordoen en die persoon vooral met liefde omringen.

 

Ik geloof dat als iedere discipel van Jezus een andere discipel heeft waar hij/zij zich veilig kan voelen het makkelijker wordt om samen het Lichaam van Christus te worden waar Jezus straks voor terugkomt. Ik geloof ook dat iedereen iets te geven heeft aan een ander! Het maken van discipelen is niet voor een clubje elite mensen of mensen die theologie hebben gestudeerd, Jezus is er duidelijk over in de bijbel, dit is voor iedereen die in Hem gelooft. Hoe jong of oud je ook bent en hoe lang je al met de Heer wandelt, jij bent van betekenis voor een ander! Doe je mee? 

Heb jij het verlangen om er voor een ander te zijn, maar weet je niet precies hoe? 

Of heb jij juist iemand nodig die een tijdje met jou oploopt om een discipel van Jezus te worden zodat je zelf ook discipelen kunt begeleiden?

 

Neem dan contact met mij op, dan kunnen we samen God zoeken en vragen wat er nodig is, we vragen voor vervulling met de Heilige Geest zodat je in Zijn kracht Zijn opdracht kunt uitvoeren! Tot eer en glorie van God!! 

Alle gesprekken die ik voer zijn gratis! Maar heb je het verlangen om te zaaien in deze bediening? Dan nodig ik je uit om te geven, dat de vrucht op jou rekening zal toenemen in de Naam van Jezus.

Dankbaarheid!

28-10-2022 14:00u.

Vandaag wil ik je in onderstaande video meenemen in reageren wanneer niks lukt, alles tegenzit en je daar chagrijnig van wordt.

 

https://youtu.be/u3EEcRjx3_4

 

Wanneer je nou geraakt bent door deze video, of je hebt je leven aan Jezus gegeven door het gebed mee te bidden, dan nodig ik je van harte uit om contact met me op te zoeken om nog verder te praten, te bidden en dan kan ik je een bijbel geven.

Heb jij wel eens tegenwind in je leven?

24-10-2022 20:02u.

Zo wat een dikke wind vandaag, zelfs op de elektrische fiets voelde ik de weerstand. Gelukkig was het droog en niet koud!

Ik voelde vandaag niet alleen weerstand op de fiets door de wind, maar ook met het schrijven van een stukje voor de Social media. Ik vraag God altijd wat ik mag schrijven en tot nu toe ontvang ik dan elke keer een mooie tekst of een onderwerp en als ik dan begin te schrijven komt de rest als vanzelf. Maar nu…

Er kwam geen inspiratie, geen input en hoe meer ik in eigen kracht iets probeerde te bedenken hoe meer weerstand ik ervoer. Omdat ik een eerlijk verhaal wil vertellen heb ik besloten dit met jullie te delen. Ik heb niet altijd een (ant)woord, ik weet ook niet altijd wat ik moet doen, ik heb ook tegenwind en weerstand in mijn leven.

Juist in de weerstand is het een keuze, laat je je met de wind meevoeren en trek je naar het negatieve toe of ga je door de weerstand heen met de kracht die je van God krijgt om uiteindelijk erdoor heen te breken?

Terwijl ik dit aan het schrijven ben merk ik dat ik ‘er door heen’ ben gebroken, want de woorden vliegen uit m’n vingers! Dank U Heer dat U altijd voorziet in een stuk om een ander op te bouwen en te bemoedigen.

Herken je deze weerstand ook in je leven en wil je er ook doorheen breken? Blijf volharden, God baant de weg voor je!

Zou je het fijn vinden om hier eens over te sparren met iemand die snapt hoe je je kan voelen? Schroom dan niet en neem contact met mij op!

Gun je anderen doorbraak in hun weerstand? Deel dan dit bericht op je social media!

#coaching #gratiscoaching #christencoach #weerstand#Godisgoed #weerstand #overwinning #tegenwind #delenislief #volgjijal #doorbraak #coachingspraktijkelaia

Hoe het ´normale´ Christelijke leven zou moeten zijn.

19-10-2022 17:33u

Heb je je altijd al afgevraagd hoe je leven eruit zou moeten zien wanneer je christen bent geworden?

Er zijn 3 houdingen die belangrijk zijn in je leven als christen. Zitten, wandelen en staan.

Hieronder leg ik kort uit wat ik geloof dat de bijbel hiermee bedoeld:

Zit:

Voor een christen is het belangrijk te weten welke positie je hebt en wie je bent in Christus(Efeze 2:4-6). De enige manier om dit te weten is door geloof!

Vanuit je positie, dat je geliefd, geaccepteerd, gerechtvaardigd, heilig, schoongewassen, vergeven en genezen bent mag je in actie komen, NOOIT andersom! Dan probeer je je redding te verdienen en dat is niet mogelijk, anders is genade geen genade meer.

(Leestip: Wie je bent in Christus van Wilkim vd Kamp)

Wandel:

Wandelen is actief, je laat zien in je gedrag dat je weet wie je bent, dat je weet Wie dat voor jou mogelijk heeft gemaakt en dat gun je iedereen.

Je bent niet alleen een kerkganger, maar je bent opnieuw geboren, je hebt de Heilige Geest ontvangen. En wanneer je zit aan de voeten van Jezus, ontvang je leiding voor de invulling en het doel van je leven. Je hebt de drang om heilig te leven en je dient anderen door de liefde, je draagt vrucht tot eer en glorie van God! Jezus wordt door jouw levenswandel zichtbaar in deze wereld.

Sta:

Wanneer het moeilijk wordt omdat de vijand je aanvalt om te voorkomen wat je in je wandel met Jezus kan bereiken moet je blijven staan. Niet in eigen kracht, maar in de kracht van God. Hij heeft ons de wapenrusting gegeven (Efeze 6:10-18), het schild van geloof heffen wij en wij gebruiken het zwaard van de Geest. Wees voorbereid op aanvallen uit de duisternis, zoek niet naar de schutter, maar hef je schild omhoog en blijf staan in geloof, God zal je sterken en voor jou de overwinning behalen!

Is dit voor jou nou een strijd, merk je dat je maar blijft vechten en vechten en je ziet de overwinning in je leven (nog) niet? Dan kan het nodig zijn dat er iemand met en voor je bid zodat God je wel deze overwinning kan geven. Soms zijn er nog obstakels die in de weg staan die eerst opgeruimd mogen worden. Is je verlangen om nu echt door te pakken omdat je vrucht wilt dragen tot eer en glorie van God? Neem van contact op voor het maken van een afspraak voor gebed en coaching/discipelschap!

Wist je trouwens dat alle gesprekken gratis zijn? Ik heb het op mijn hart gekregen om mensen te helpen zonder dat je hiervoor hoeft te betalen, wil je wel een offer geven dan is dat natuurlijk wel mogelijk. Dit helpt mij om meer tijd vrij te maken om zoveel mogelijk mensen te mogen helpen!

Overwinning over strijd tegen je ´oude ik´.

18-10-2022 11:31u.

Graag wil ik je uitnodigen om onderstaand filmpje te bekijken om sleutels te ontvangen voor overwinning over je 'oude ik'.

 

Wanneer je wilt zaaien in de bediening dan nodig ik je uit om de coachingspraktijk financieel te ondersteunen zodat er meer tijd en middelen beschikbaar komen om nog mensen te helpen in hun leven met Jezus! Voor meer informatie klik op:

Waarom zou je de Bijbel lezen?

12-10-2022 10:15u.

Er zijn altijd vele redenen om vooral niet te gaan lezen in de Bijbel, er is altijd wel iets te doen, er komen altijd wel andere dingen in je gedachten, Bijbel lezen kost moeite, je valt er (bijna) door in slaap, je hebt geen zin, je wilt liever een serie kijken of op je social media scrollen. Maar vervult dit je echt?

Ik wil 5 redenen geven waarom je juist wel de Bijbel wilt lezen en de 2 oorzaken waarom dit vaak niet lukt.

Allereerst de redenen waarom bijbel lezen niet goed lukt. Nummer 1 oorzaak: de vijand wil niet dat we Bijbel lezen, waarom? Dat lees je bij de 5 redenen waarom het juist wel belangrijk is de Bijbel te lezen. Nummer 2, je eigen ik, je vlees vindt het vaak veel comfortabeler om lekker iets anders te doen dan de Bijbel te lezen.

Dan nu de redenen waarom je juist WEL de Bijbel wilt gaan lezen en de vijand dus wil dat je dat niet doet:

1: De Bijbel laat zien Wie Jezus is, door het lezen van de Bijbel leer je Jezus beter kennen. Je zal ontdekken welke onbetaalbare waarde Jezus heeft in je leven, hoe liefdevol en genadig Hij is en door Jezus kunnen we de Vader leren kennen.

 

2: Door het lezen van de Bijbel zullen we de zonde overwinnen. In psalm 19:12 staat als je Zijn Woord leest én doet je een grote beloning zal ontvangen. Zijn Woord is zuiver en zal eeuwig bestaan, Het geeft ons raad om goed te leven.

3: Het Woord van God is ons wapen tegen de vijand, in Efeze 6:17 staat dat we het zwaard van de Geest in onze hand moeten nemen en dat is het Woord van God. Als jij het Woord van God kent, zal wanneer je aangevallen wordt de Heilige Geest je helpen Gods Woord in herinnering te brengen zodat je de aanval kunt slechten net als Jezus (zie de blog van 16-9-2022 Stop!!!), maar dan moet je wel het Woord van God kennen, anders kan het ook niet in je herinnering gebracht worden.

 

4: Je geloof groeit als je de Bijbel leest, in romeinen 10:17 staat dat je alleen kunt geloven als je gehoord hebt over Jezus. De Bijbel is de plek om Jezus te ontmoeten en meer over Hem te leren, dus als je wilt dat je geloof groeit, lees je Bijbel. Hierbij denk ik aan het kinderliedje: "Lees je Bijbel, bidt elke dag, dat je groeien mag!".

 

5: Wanneer je de Bijbel bestudeert, erover nadenkt, erover spreekt en ze uitvoert dan is de belofte dat je altijd succes zal hebben en alles wat je doet zal lukken, zie Jozua 1:8.

 

Genoeg redenen om de Bijbel WEL te willen lezen toch? En toch snap ik het heel goed als het je niet lukt. Ik wil je het volgende advies meegeven, maak een keuze! Wil je groeien? Kies ervoor om je er toe te zetten de Bijbel te lezen. Bidt ervoor, dat je honger en dorst zal krijgen naar het Woord!

Probeer een ritme die bij jou past in te voeren in je leven waarin je eerst begint met 1 vers per dag, niet als regel, maar als tip, lukt het je een dag niet, wees genadig voor jezelf. Lukt dit een tijdje? Neem er dan eens een leesplan bij, uit bv de YouVersion bijbel app. En breidt het lezen van de bijbel rustig aan uit. 

Kijk ook goed naar welke vertaling bij je past, dit kan ook heel goed in de genoemde Bijbel app. Wel wil ik je adviseren om de Bijbel als boek te lezen, zodat je minder snel afgeleid wordt als je daadwerkelijk aan het lezen bent, je kunt dan ook de verzen die je raken onderstrepen en daarover verder nadenken.

Denk je nou na het lezen van deze blog, "Mooi verhaal Jolanda, maar dit werkt niet voor mij?", dan nodig is je uit om eens een afspraak te maken, dan kunnen we samen kijken naar welke blokkades er mogelijk nog meer zijn waardoor bijbel lezen niet lukt, dan kunnen we samen bidden en de Heilige Geest uitnodigen om je de kracht en discipline te geven om je te helpen.

Denk je nou na het lezen van deze blog, "Mooi Jolanda, dat wist ik allemaal al, heel goed dat je dit oppakt en mensen wilt helpen?", dan wil ik je vragen mij financieel te ondersteunen, zodat ik meer tijd vrij kan maken om zoveel mogelijk mensen te helpen, ze in de kracht van de Heilige Geest te zetten, zodat ze leren schitteren voor God. Je zaait dan in het Koninkrijk van God, dus je zult ook oogsten! Hoe kan je dan geven? Kijk op:

Wie ben jij?

7-10-2022 10:30u.

Weet je wie je bent, kan je jezelf zijn, op alle plekken waar je bent? Zijn er redenen waarom het je niet lukt om jezelf te zijn? Weet je niet wie jezelf bent?

Zoveel mensen struggelen met identiteitsproblemen, meer dan ooit hoor, zie en lees je over mensen, soms al heel jong, dat ze niet weten wie ze zijn, dat ze geloven dat je anders horen te zijn als dat ze nu zijn. Bij de ene uit zich dat in please gedrag, maar proberen aan te voelen wat de ander wil en zich dan daar naar voegen. Bij de ander uit zich dat in het twijfelen aan de identiteit van het zijn van een jongen of meisje, of man of vrouw zijn. En alles wat daar tussen in zit.

Doordat je niet weet wie jezelf bent en je anders probeert voor te doen wordt je moe, zo ontzettend moe… je kunt niet genieten, want je weet niet eens wat je zelf leuk vind!

Je haalt je eigenwaarde uit een compliment van je partner, je collega, je ouders, je leidinggevende en noem maar op. Maar als die complimenten uitblijven, of ze komen niet binnen bij je, dan twijfel je aan jezelf, je haalt jezelf naar beneden, je bent negatief, je gaat negatieve woorden spreken, je wordt misschien wel depressief en bent het plezier in het leven kwijt… Met alle gevolgen van dien voor jezelf en je omgeving.

Ik geloof dat God ons geschapen heeft, Hij heeft een doel met ons leven, Hij heeft je talenten en gaven gegeven en van jou is er maar 1! Hij kent je, Hij heeft je gemaakt toen je in je moeders buik zat, Hij kent je kleinste begin. Hij weet zelfs hoeveel haren er op je hoofd zijn. Hij houdt zoveel van je!

Terwijl ik dit schrijf overweldigt het mij hoeveel liefde God heeft voor alle mensen. Hij wil zo graag dat je leert kijken naar jezelf vanuit Zijn liefde voor jou. Dat je goed genoeg bent om wie je bent, want God maakt geen troep!

Herken je deze struggel en ben je er helemaal klaar mee? Wil je groeien in wie je daadwerkelijk bent? Twijfel dan niet en neem contact met me op, dan gaan we samen zoeken naar wie je bent, welke gaven en talenten God je gegeven heeft en met welk doel God jou op deze aarde heeft gezet.

Herken je deze struggel bij een ander? Deel dan dit bericht en als het mogelijk is, steun mij dan financieel om mensen te helpen hun identiteit te ontdekken, want alle gesprekken die ik mag voeren zijn GRATIS. Zaai in Gods Koninkrijk door een gift te geven op NL12KNAB0506510506 tnv Coachingspraktijk Elaía te Assen.

Ontzettend bedankt en ik bid dat de vrucht op jou rekening toe zal nemen!

De kracht van de Heilige Geest vs. in eigen kracht

20-9-2022 12:17u.

 

Ik zie veel mensen worstelen door in eigen kracht te leven. Terwijl God ons iemand heeft gegeven die ons kracht geeft!

Wanneer je tot geloof komt, wanneer je gelooft dat Jezus de Zoon van God is en voor jou zonden aan het kruis is gegaan, wanneer je je rug toekeert naar je oude leven zonder God en het besluit neemt om samen met God de rest van je (eeuwige) leven voort te zetten, dan ben je gered voor de eeuwigheid. De vervolgstap is dan om je te laten dopen door onderdompeling.

 

Wat veel mensen echter niet weten, is dat je op het moment dat je tot geloof komt, je de Heilige Geest mag ontvangen. In Lukas 3:16 staat: Maar Johannes zei: "Ik doop jullie met water. Maar er komt Iemand die machtiger is dan ik. Ik ben het niet eens waard om zijn sandalen voor Hem los te maken. Hij zal jullie dopen met de Heilige Geest en met vuur". In Handelingen 2:39 staat: "Want dat heeft God beloofd aan jullie, jullie kinderen en aan alle volken. Iedereen die door God wordt geroepen mag de Heilige Geest krijgen".  Dat betekent dus, als je in water gedoopt bent omdat je in Jezus geloofd, je de Heilige Geest mag ontvangen. In Handelingen 8:15-17 staat: "Toen ze (de apostelen) aangekomen waren, baden ze voor de mensen dat ze de Heilige Geest zouden ontvangen. Want niemand van hen had de Heilige Geest nog ontvangen. Ze waren alleen gedoopt in de naam van de Heer Jezus. Toen legden ze hun de handen op en de mensen ontvingen de Heilige Geest".

Het mooie is, dat iedereen die de Heilige Geest heeft ontvangen, ook andere mensen die gedoopt zijn in water omdat ze in Jezus geloven, de handen op kunnen leggen om de Heilige Geest te ontvangen.

Ik zelf heb de Heilige Geest ontvangen direct na mijn doop in water. Er werd voor mij gebeden en ik ervoer een grote blijdschap en dankbaarheid in mijn hart, ik bleef maar zeggen "Dank U Jezus, Dank U Heer", althans in mijn hoofd dacht ik dat ik dit zei, maar in de werkelijkheid kwamen er andere klanken uit mijn  mond, oftewel de gave van de taal van de Geest (1Korinthe 14:4 Als je in een taal van de Geest spreekt, bouw je jezelf op.) In de jaren na mijn doop is deze taal in mijn ontwikkeld en is het voor mij het ideale gebed naar God als ik zelf niet weet wat ik kan bidden. Daarnaast kan ik Gods stem verstaan doordat de Heilige Geest mijn leidt en tot mij spreekt.

In mijn vorige blog schreef ik over geestelijke strijd waar ik door heen ben gegaan, ik wist er staat iets moois te gebeuren waardoor de satan me probeert af te leiden en in een isolement probeert te brengen. Ik heb het niet toegestaan, ik ben doorgegaan en in de week die volgende gebeurden er prachtige dingen die ik namens God aan mensen om mij heen mocht geven.

Zo is er een vrouw die bij mij komt voor coaching tijdens een afspraak vervuld met de Heilige Geest. Ze streed al zo lang in eigen kracht, ze wist er moet meer zijn in dit leven, maar ik ervaar het niet. Ze was een aantal jaren geleden wel gedoopt in water, maar nog nooit van vervulling met de Heilige Geest gehoord. We hebben samen gebeden, zij heeft haar hart opnieuw in gebed aan Jezus toegewijd en we hebben God gevraagd om haar te versterken met Zijn Heilige Geest en God beantwoorde het gebed direct. Zij ervoor rust, blijdschap, dankbaarheid en liefde op dat moment. Vrijwel direct wilde ze zonde belijden en zich daarvan afkeren, zodat ze samen met de Heilige Geest verder kan in dit leven. Later op de dag hadden we nog even contact via WhatsApp, ik kreeg appjes met "Prijs de Heer", "Halleluja" en "Ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen", zo prachtig hoe de Heilige Geest haar zichtbaar heeft vervuld. Ze kan nu verder met haar leven, de negatieve cirkel is doorbroken en ze hoeft niet meer te worstelen in eigen kracht, maar door de Kracht van de Heilige Geest!

Wauw wat gaaf, prijs God voor dit wonder!  Zo bijzonder dat God dit door de coachingspraktijk heen doet. Hij had het gezegd, door de visie en de missie die Hij mij gegeven heeft, maar als je dan ziet dat het werkelijkheid wordt, dan ben ik vol ontzag, diepe dankbaarheid en een blijdschap die niet te meten is!! Wauw, wauw, wauw, dank U Heer, U bent goed!!

 

Merk jij nou ook dat je zelf aan het worstelen bent in dit leven? Lees jij dit en denk je, "Ik heb de Heilige Geest niet ontvangen"? Of heb je de Heilige Geest ooit ontvangen maar is het vuur een klein waakvlammetje geworden? Of heb je andere vragen over de Heilige Geest?

Schroom dan niet om contact op te nemen voor het maken van een afspraak en kom er achter wat God wil doen in je leven door Zijn Heilige Geest!


STOP!!!! 

16-9-2022 14:05u. 

Deze week ervaar ik in mijn persoonlijke leven geestelijke strijd. Dit uit zich in lichamelijke klachten zoals hoofpijn, rugpijn en vermoeidheid. Op het moment dat dat begint weet ik inmiddels dat dit strijd is en dat er in de nabije toekomst iets moois staat te gebeuren wat de vijand wil voorkomen. De vijand pakt je altijd op je zwakke plek. 

Bij de een is dat op lichamelijk vlak, bij de ander op relationeel vlak, de ander in je denken, in je werk, in je gezin, op je onzekerheden, je (vroegere) verslaving en noem het maar op. Satan valt je aan van achteren en heeft tot doel je te vernietigen zodat je niet tot het doel komt wat God voor je leven heeft. Hij gaat rond ALS een brullende leeuw, hij is het gelukkig niet! 

Wat ik heb mogen leren als ik me in een strijd bevindt is het volgende en daar hoop ik jullie mee te bemoedigen. 

 1.  Jezus is meer dan overwinnaar en doordat jij een kind van God bent, ben jij dus ook meer dan overwinnaar! 
 2. Je kunt je wapenen tegen de strijd door de wapenrusting van God aan te trekken: Efeze 6:10-11 Tenslotte, broeders en zusters: wees sterk in de kracht van de Heer.  Doe de hele wapenrusting van God aan. Dan kan de duivel jullie met zijn sluwe streken geen kwaad doen. 
 3. Onze wapens zijn geen menselijke wapens, maar geestelijke wapens. Het zijn sterke wapens van God, die elke (geestelijke) muur kunnen afbreken 2 Korinthe 10:4. 
 4. God behaalt voor jou de overwinning, richt je blik op Hem door Hem te aanbidden. Lees het verhaal in handelingen 16:23-34 van Paulus en Silas in de gevangenis. 
 5. Sta op tegen de satan, accepteer de aanval niet, zeg STOP in de Naam van Jezus!  
 6. Spreek het Woord van God hardop uit over je situatie, dat zie je Jezus ook doen toen Hij verzocht werd in de woestijn door de satan. Jezus zei dan: Gods Woord zegt dat: ... en vul hierin de belofte van God in jou situatie, bv de bijbel zegt: God heeft een hoopvolle toekomst voor mij! Of de bijbel zegt: Jezus striemen hebben mij genezen! 
 7. Houd vol en houd vast aan de belofte van God en geef dus niet toe aan de strijd op dat moment in je leven. 

  

Ondanks de strijd die ik ervoer in de afgelopen tijd in mijn lichaam, heb ik vol gehouden, ben ik doorgegaan en heb ik besloten, ik gun de satan niet dat hij invloed heeft op mijn leven en dat van de mensen om mij heen. Dwars door de strijd zijn er in de afgelopen week prachtige dingen gebeurd waarin ik in een volgende blog zal getuigen! God is goed, ALTIJD!! 

  

Ervaar jij ook strijd en wil je bovenstaande sleutels samen met mij in de praktijk brengen, of wil je nog wat meer uitleg hoe je stand kunt houden? Heb je behoefte aan gebed? Of weet je niet zeker dat je een kind van God bent? Of weet je zeker dat je geen kind van God bent en je wilt een kind van God worden? Neem dan contact met me op dan kan ik met en voor je bidden, want Jezus is meer dan overwinnaar ook voor jou! 

 

Spreekt deze boodschap je aan, komt er iemand in je gedachten, of wil je de coachingspraktijk ondersteunen? Dan kun je dit bericht delen en/of een financiële bijdrage doen via: 


Vergeving en genezing gaat dat samen?

9-9-2022 12:15u.

Veel mensen lopen rond met lichamelijke klachten, pijn in hun lichaam, hoofdpijn, pijnlijke spieren, rugpijn, huiduitslag en jeuk en nog veel meer onplezierige, lastige, aandacht vragende, vermoeiende en soms ook wel levensbepalende klachten.

 

Zo ook ik, ik had (inderdaad HAD) last van mijn hele lijf, pijnlijke rug, spierpijn, daardoor nekpijn en hoofdpijn, ik liep moeilijk, ik stond moeilijk op en ik ging moeilijk zitten. Als ik een bepaalde lichamelijke activiteit deed had ik standaard 3 dagen daarna nog last van mijn hele lijf. Deze verwachting sprak ik ook uit, door te zeggen: "Nou als ik mee ga voetballen (of welke activiteit dan ook) dan heb ik over 3 dagen nog pijn in mijn lijf". Soms deed ik wel mee, want dan had ik de pijn er wel voor over, vaak koos ik ervoor om niet mee te doen, omdat alles me al zoveel energie kostte.

Na me een aantal jaren me als een 80 jarige gevoeld te hebben nam ik de stap om naar de huisarts te gaan, want wat zou er toch aan de hand zijn met mij, ik was begin 30 en mijn lijf voelde als 80. De huisarts stuurde me door naar de reumatoloog, zij hoorde mijn verhaal aan, deed lichamelijk onderzoek en ja hoor, daar kwam de diagnose: Fibromyalgie. Ergens wist ik het al wel, maar de confrontatie dat ik het hoorde was heftig. Ik kreeg medicatie voorgeschreven tegen de pijn en om meer te kunnen ontspannen. Dit hielp redelijk, maar ik kon mezelf niet identificeren met die aandoening, ik bleef er tegenaan schoppen en ontkennen dat er iets met me aan de hand was.

 

Na verloop van tijd hoorde ik over genezing door Jezus Christus. Ik was getriggerd en ging op onderzoek uit. Ik luisterde er veel over en ik las er veel over, zo ook het boek 'Jezus aanraken' van Tom de Wal (Frontrunners Ministries).

In dat boek las ik dat onvergevingsgezindheid een obstakel KAN zijn voor het ontvangen van Goddelijke genezing. Ik ben gaan nadenken of dat voor mij kon gelden, ik heb God gevraagd iedereen die ik moest vergeven in gedachten te brengen, ik heb deze mensen allemaal vergeven van wat ze in mijn beleving mij hadden aangedaan. Ik ben gaan proclameren: "Jezus Striemen hebben mij genezen" en de rest van de Bijbelteksten die achterin het boek 'Jezus aanraken' staan.

Doordat mijn geloof was gegroeid door het lezen, luisteren en proclameren merkte ik na een aantal weken dat ik ten eerste beter sliep, ik werd meer uitgerust waker en daardoor voelde ik mij lichamelijk ook fitter, op den duur ben ik gestopt met mijn medicatie (nooit stoppen/afbouwen zonder overleg met je arts!) en merkte ik dat ik minder pijn had, ik voelde me fitter. Ik merkte dat als ik mijn spreken aanpaste en dus niet meer zei wat ik verwachtte, maar bleef vasthouden aan Gods Woord ik ook geen pijn meer kreeg na het doen van een activiteit! 

Nu is fibromyalgie een aandoening die je niet goed kunt aantonen met onderzoeken, je kunt dus ook niet aantonen dat je volledig genezen bent, maar het feit dat ik pijnvrij en zonder medicatie door het leven kan, zegt voor mij genoeg! Prijs God!

Ik weet dat er mensen zijn die dit lezen en hier ook mee te kampen hebben, die teleurgesteld zijn, geen hoop meer hebben, of er niet in geloven. Ik wil je uitdagen: ga op onderzoek uit, lees het boek, kom eens kletsen met mij of vraag zelf aan God of onvergevingsgezindheid bij jou ook DE sleutel is waardoor je nog geen genezing hebt ontvangen.

Ik zeg met dit getuigenis niet, dat iedereen geneest door vergeving te schenken, maar voor mij is het wel zo! Al is er maar 1 persoon die hierdoor geholpen wordt dan is het, het waard om dit met jullie te delen.

Ben je nieuwsgierig naar het boek 'Jezus aanraken' deze kun je gratis bestellen op:  Frontrunners Ministries (je betaald dan alleen verzendkosten). Ik heb er ook nog een aantal liggen, dus je mag er ook bij mij  ophalen!

 

Ik bid jullie Gods zegen, openbaring, geloof, wijsheid en bovenal Zijn liefde toe in de Naam van Jezus.

Wist je dat ik de coaching gratis aanbied? Wil je helpen om zoveel mogelijk mensen te laten leven tot eer en glorie van God kijk dan op:


Loslaten

2-9-2022 15:29u.

Vind jij loslaten ook zo moeilijk? Ik heb mogen ontdekken dat dat samengaat met de vraag aan wie je iets overgeeft of loslaat. Vertrouw je die persoon voldoende om datgene wat jij los mag laten daadwerkelijk los te laten?

 

Vorige week zette ik op Facebook en Instagram en de website dat ik de coaching GRATIS zou gaan aanbieden.

Voor mij is dit een proces geweest van loslaten. Loslaten van de manier waarop er dan zou worden voorzien in alles wat ik nodig heb. Loslaten en aan God geven in dit geval. 

Ik zat zelf in de weg, want met mijn verstand beredeneerde ik wat er allemaal wel/niet kon gebeuren als ik gratis zou gaan coachen.

De hamvraag is dan dus, vertrouw ik God wel op het gebied van voorziening en de coachingspraktijk?

In eerste instantie niet, want ik vond het wel fijn om de touwtjes zelf in handen te houden. Echter waren er nog niet veel aanmeldingen en zeker geen financiële zegeningen.

Maar God is een God vol genade en vergeeft als je de dingen niet helemaal zo doet als hij van je vraagt. Als je er dan voor kiest om Zijn pad te volgen, keert alles om!

 

Zo ook nu, ik heb de keuze gemaakt om los te laten, te vertrouwen op God voor voorziening en de coaching gratis aan te bieden.

Binnen een week is er een bedrag op mijn rekening gestort die mij overweldigende!

Zo dankbaar en vol ontzag dat God mijn stap in vertrouwen op Hem zegent, door aan ene kant te voorzien in financiën en de andere kant ook meerdere mensen contact op te laten nemen om coaching te komen volgen! Hierdoor is mijn vertrouwen in God alleen maar gegroeid!

Prijs God voor zijn goedheid en gunst die mij volgen alle dagen van mijn leven!

 

Zijn goedheid en gunst is voor iedereen beschikbaar, wil je hier meer over weten?

Neem dan contant met me op!

 

Wil je zaaien zodat nog meer mensen gezegend kunnen worden door coaching op een Bijbelse manier? Dan mag je je gift overmaken op: NL12KNAB0506510506 t.n.v. Coachingspraktijk Elaía te Assen


Timemanagement

27-8-2022 14:36u.

Er wordt wel eens gezegd dat tijd het kostbaarste is wat je hebt, want je kunt het maar 1x besteden.

Hoe zorg je er nou voor om je tijd dan nuttig te besteden, prioriteiten te stellen en toch tijd te hebben voor de leuke dingen?

Voor mij is mijn relatie met God en mijn man en gezin en daarna familie, vrienden, werk prioriteit, maar er zijn ook zaken die gewoon moeten gebeuren, zoals het huishouden, boodschappen, de was, eten koken, administratie en ga maar door!

Ik probeer zaken te combineren, zoals bv de huishouding doen met een podcast, preek of muziek in m’n oren , zo doe ik wat ik moet doen maar ontvang ook onderwijs of kan God aanbidden terwijl ik bezig ben. Zoals op de foto oortjes in en de was ophangen!

Ik maak een boodschappen lijst voor de hele week zodat ik minder tijd kwijt ben aan het doen van boodschappen.

Met mijn man, maar ook met de kinderen hebben we een taakverdeling wie wat doet. Hierdoor is alles duidelijk en zijn de verwachtingen uitgesproken.

Dat geeft ruimte voor een ieder om bepaalde taken te doen, maar ook voor ontspanning.

Tijd voor jezelf apart zetten is hierbij ontzettend belangrijk, zo kun je ontspannen, opladen en groeien om weer verder te kunnen.

Daarnaast maak ik ook heel bewust keuzes in wat ik in de avonden doe, ik kijk bv weinig televisie, maar duik graag de bijbel in of ga vroeg naar bed om voldoende energie te hebben voor de dagen die volgen.

Ook merk ik dat het bezoeken van de gemeente soms niet ons ons schema past, maar als we niet gaan, we geestelijk minder sterk zijn en dus vatbaarder zijn voor aanvallen vanuit de duisternis. En die aanvallen kosten vaak veel tijd, dus kunnen we beter wel naar de gemeente gaan!

Ik leg mijn agenda in de handen van God, als ik van te voren zie wat ik allemaal moet doen raak ik wel eens in de stress. Technisch gezien is het teveel voor de tijd die ik beschikbaar heb. Ik vraag God dan of iets te wissen uit mijn agenda en/of mij kracht en wijsheid te geven in alles wat gedaan moet worden en eigenlijk altijd wordt er dan een afspraak afgezegd of een afspraak duurt minder lang, of mijn man heeft zonder het af te spreken een taak over genomen of het er tegenop zien was erger dan de taak zelf!

God wil dat we een vruchtbaar leven leven maar niet in de stress, God is de Vredevorst. Wees realistisch in wat je kan en mag doen en leg de lat niet te hoog.

Ik bid voor je dat je openbaring en wijsheid ontvangt in hoe je je tijd kunt besteden. Dat je je agenda elke dag weer in de handen van God legt zodat Hij je kan leiden door de Heilige Geest en dat je vrede zult ervaren in alles wat je doet, tot eer en glorie van Hem!

De tijd die ik in mensen steek die coaching nodig hebben is ook kostbaar, ik doe het met liefde, zou jij mij in liefde willen ondersteunen om nog meer tijd beschikbaar te maken voor coaching?

Zaai dan in Gods Koninkrijk: NL12KNAB0506510506 t.n.v. Coachingspraktijk Elaía te Assen


Dankbaarheid

25-8-2022 19:57u.

Ik zit hier op ons terras een potje dankbaar te zijn! Dankbaar voor wie God is in mijn leven, waar Hij me uit heeft gehaald en waar ik nu mag zijn en voor het plan dat Hij nog met mij heeft! Dankbaar dat ik altijd met Hem mag praten, dat ik dankbaar kan zijn in alle omstandigheden. Oh dat wil niet zeggen dat ik altijd alles leuk vind, maar wel dat ik geleerd heb om niet naar de omstandigheden te kijken om dankbaar te zijn. Er is zoveel om dankbaar voor te zijn, kijk eens om je heen en laat het op je inwerken wat je ziet, waar je woont, je familie, je vrienden, je kerk, je werk, de natuur maar bovenal dat je geliefd en kostbaar bent door God, volledig geaccepteerd en aangenomen als Zijn geliefde kind

 

Waar ben jij dankbaar voor?

 

Of vind je het moeilijk om de mooie dingen te zien? Of ben je nog geen kind van God en ervaar je Zijn liefde nog niet? Dan wil ik je van harte uitnodigen om hierover een keer met mij te komen kletsen zodat je zult ervaren wat dankbaarheid met je doet!

Wist je trouwens dat het gratis is? Nog zoiets om dankbaar voor te zijn!


Gratis coaching!

24-8-2022 12:14u.

God sprak de afgelopen periode meerdere keren tot mij over de coachingspraktijk en het vragen van geld aan mensen die coaching nodig hebben voor de diensten die ik namens God mag doen.

Hierbij had ik een kronkel in m’n hoofd, een worsteling, want als deze mensen niet betalen voor de coaching hoe kan IK de praktijk dan laten draaien?
Let op de IK, want het draait natuurlijk helemaal niet om mij. Het is Gods idee, Gods plan, dus waar God leidt, zal Hij ook voorzien. Ik kreeg meer en meer op mijn hart om geen geld te vragen voor de coaching.
Via andere mensen en door bijbelteksten werd dit bevestigd.
Daarom vanaf nu: GRATIS coaching via coachingspraktijk Elaía!!

Om dit mogelijk te maken mag je natuurlijk wel een financiële ondersteuning geven, naar de mate waarin je zelf wil en kan, ook als je geen coaching ontvangt maar geloofd in het plan wat God heeft voor de praktijk, kijk dan op:


Strijd in je denken...

12-8-2022 12:54u.

Wist je dat je zelfbeeld ontstaat in je gedachten en dat de duisternis erop uit is om je in je gedachten aan te vallen zodat je negatief en slecht over jezelf gaat denken?

De gedachtewereld van de mensen is de plek waar de strijd zich afspeelt! 

Je hoort 'stemmen' in je hoofd over dat je lelijk bent, je bent niets waard, je kunt het toch niet, je bent te dik, als je nog iets meer afvalt dan, een leugentje om bestwil is niet zo erg, ach er zijn zoveel mensen die.... (vul iets slechts in), die andere persoon doet veel ergere dingen dus kan jij... enz enz.

Wanneer je dit 1 keer hoort of ervaart kun je dit nog wel naar de achtergrond duwen. Maar wanneer dit continue terugkomt zal je er geloof aan gaan hechten. De gedachten of stemmen die je hoort zijn heel subtiel en ALTIJD een leugen. God heeft jou gemaakt, Hij maakt geen troep! Hij houdt van jou!

 

Wist je dat Jezus ook verzocht werd in de woestijn door de duivel? Ik geloof dat dit gebeurde voor ons, want Jezus heeft ons daar geleerd hoe we tegen deze leugenachtige gedachten kunnen strijden.

Jezus zei namelijk tegen de duivel: Het staat geschreven dat...! Gods Woord is de WAARHEID, dus als je de gedachten tegen kunt spreken met woorden uit de bijbel, zal je de strijd in je denken overwinnen!

En hoe doe je dat dan? De bijbel zegt het volgende:

Wil je nou toetsen welke gedacht van God zijn en welke niet? Dan kun je het volgende bijbelvers lezen en de gedachten die je hebt hiernaast leggen, voldoen ze hieraan? Dan zijn het Gods gedachten!

God beschermt je gedachten en je zult de vrede van God ontvangen, maar dan moet je wel alles waar je je zorgen over maakt aan God vertellen in gebed. Ik schrijf moet want de bijbel schrijft dit als een gebod, maar de belofte die je daarna zal ontvangen is prachtig mooi. Ik kan jullie uit eigen ervaring zeggen dat de vrede van God zo iets ontzettends moois is, er kan van alles rondom  je gebeuren, maar zodra je dit aan God geeft heb je vrede in je hart en gedachten. En wanneer je, iedere keer dat je, onvrede ervaart naar God gaat om je zorgen bij Hem te brengen is die vrede blijvend! Dat is zo bijzonder!

Vind je dit nou mooi klinken en denk je, "Ja, ja, leuk en mooi geschreven Jolanda, maar in de praktijk lukt mij dit echt niet hoor". Twijfel dan niet langer en neem vrijblijvend contact met mij op. Ik wil je graag helpen om dit alles in de praktijk te brengen zodat je werkelijk Zijn vrede ervaart in je leven. Onder het genot van een kopje thee of koffie wil ik het je uitleggen en samen met je bidden zodat je de vrede van God zal ontvangen!


Zorgzaamheid en afwijzing, gaat dat samen?

10-8-2022 18:58u.

 

Ik ben een zorger, ik zorg graag voor mensen, ik maak het mensen graag naar de zin, ik help graag en zeg niet zo snel nee. Klaar staan voor anderen en anderen helpen daar is niks mis mee zou je zeggen. Maar als het motief hiervan is dat je jezelf beter gaat voelen omdat je denkt dat je dan geliefd en gewaardeerd word is er iets mis. Dit kun je wel even volhouden en een keer iets voor een ander doen is niet erg, dat is juist mooi, maar als je weken, maanden of jaren je anders voordoet dan je werkelijk bent, dan ga je op den duur op je neus… Je verloochent dan jezelf, je gaat over je eigen grenzen en haalt je eigenwaarde uit wat andere mensen van je denken…

Wat andere mensen over je denken is NIET belangrijk! Je bent al geliefd, kostbaar en mooi gemaakt !

Weet dat je altijd een keuze hebt, je mag leren om vriendelijk en toch beslist “Nee” te zeggen. Alles draait om balans.

Je mening mag er ook zijn, je hoeft niet over heen te laten lopen om gewaardeerd te worden.

Dit alles komt meestal voort uit afwijzing, afwijzing door wat je hebt mee gemaakt in allerlei relaties met mensen. Je doet van alles voor een ander in de hoop daar iets van waardering of erkenning voor terug te krijgen. 

Weet dat er Iemand is die je nooit afwijst, Hij houdt van je, Hij heeft je geschapen! En even voor de duidelijkheid, God maakt geen troep!!

Vind je dit lastig te geloven en te denken over jezelf en wil je hier eens met een ervaringsdeskundige over kletsen? Neem dan vrijblijvend contact met mij op voor een gesprek!

God houdt van jou, Hij wil je aannemen als Zijn geliefde kind zodat je je nooit meer afgewezen hoeft te voelen.


Niet perfect en toch geliefd, kostbaar en mooi gemaakt!

8-8-2022 6:26u.

 

Foto’s zonder filter, make-up en met wallen. Die zou ik eerder nooit plaatsen.

Zoveel mensen worstelen met hun zelfbeeld, de maatschappij verlangt dat we succesvol zijn, een groot sociaal netwerk hebben, dat we er goed uitzien, goede baan hebben en een mooie auto rijden. Maar zegt dat werkelijk wie je bent?

Ik heb mogen ontdekken dat dat niet waar is. Ik was perfectionistisch, wilde alles onder controle houden, zo gek dat ik precies kon inschatten op welke tijd ik op een bepaalde plek kon zijn, zonder Google Maps, op de minuut nauwkeurig. Als er iets niet het resultaat had wat ik wilde dan was ik teleurgesteld, teleurgesteld in mezelf, ik vond mezelf dom, lelijk, slecht, niets waard…Nooit had ik vrede en blijdschap in mijn hart, ik leefde altijd weer naar de volgende kans om te presteren. Hierdoor had ik nooit rust en kon ik niet genieten.

Totdat ik stil gezet werd door een burn-out. Ik kon letterlijk niks meer, ik leefde als een robot. Mijn gevoel en wie ik was, was ver weg gestopt onder de prestatiedrang en perfectionisme. Ik kon niet meer… ik was zo moe…

Het was niet zo dat ik het leven zat was, want ik heb nog steeds veel om voor te leven, maar de drive was eruit, het was op, ik was leeg, moe gestreden en ondanks vele ‘overwinningen’ toch niet tevreden.

In die diepe put vertelde iemand mij over Jezus, Hij die aan het kruis mijn zwakheden heeft gedragen, door zijn lijden en sterven, MAAR bovenal door Zijn opstanding deze zwakheden (en nog zoveel meer) teniet heeft gedaan, Hij heeft ze in de diepste zee gegooid, ze zijn uitgewist, God denkt er niet meer aan.

Omdat Hij van mij houdt

Wat een liefde en wat een vrede en blijdschap geeft dat mij! Nu maakt het mij niet meer uit wat een ander van mij vind, ik weet dat ik geliefd, kostbaar en mooi gemaakt ben. Dat is mijn identiteit en waarde en van daaruit ervaar ik rust en liefde. Ik hoef niet meer te presenteren om geliefd te zijn, ik ben het al! De perfectionisme is langzaamaan minder geworden en ik kan weer genieten, daar ben ik zo dankbaar voor!

Jezus heeft dit ook voor jou gedaan, Hij houdt van jou .

Ben jij het ook zat dat je niet kunt genieten en dat je geen vrede en blijdschap ervaart? Dat je niet tevreden bent met je wie bent?

Ga op je knieën, roep Jezus aan, vraag of Hij in je hart wil komen om je te helpen, Hij zal het doen!

Daarna is het goed om bijbel te lezen en naar een kerk te gaan, hier leer je nog meer over wie je bent en hoe kostbaar God je vind!

Vind je deze stap te groot en/of te spannend? Dan mag je ook met mij contact opnemen voor het maken van een afspraak, onder het genot van een kopje thee of koffie wil ik je met alle liefde verder helpen! Hier zijn GEEN kosten aan verbonden.

Neem dan contact met mij op via: